Οι συνεργασίες της Chef Jotta!

Kallimanis 

 

Η δημιουργία πεντανόστιμων πιάτων με ψάρι και σπιτική σάλτσα για την ευρωπαϊκή αγορά και τους Έλληνες επαγγελαμτίες του εξωτερικού. Το μεγάλο πλεονέκτημα της μεθόδου precooked food ήταν η διάρκεια της προετοιμασίας, μόλις 15 λεπτά, δηλαδή το ψήσιμο του. Με αυτόν τον τόσο απλό τρόπο μπορούν να απολαμβάνουν και οι κάτοικοι του εξωτερικού το φρέσκο ψάρι που ψαρεύουμε καθημερινά στην Ελλάδα, δίχως μεγάλη προετοιμασία και πολύ γρήγορα.

 

Όλες τις συνταγές μπορείτε να τις βρείτε στο:

American Farm School

 

Στην πρώτη συνεργασία μου με την Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή κάναμε συνταγές «fusion», συγκεκριμένα επρόκειτο για τον συνδυασμό ξινόμαυρου κρασιού από παραγωγούς της Νάουσας με παραδοσιακές γερμανικές συνταγές. Ήταν πραγματικά μια εξαιρετική ανάμειξη γεύσεων.

 

Στην δεύτερη και πολύ πρόσφατη συνεργασία μας δημιουργήσαμε συνταγές μαγειρικής με μέλι στα πλαίσια του προγράμματος “Ευδόκιμη Γή” και με αυτήν την υπέροχη εμπειρία ολοκλήρωσα την σύνταξη του βιβλίου μου με το ίδιο θέμα και τίτλο „Mέλι-Honey“. Νιώθω πραγματικά ευγνώμων που είχα την τύχη να συνεργαστώ με τόσο εξαιρετικούς και ξεχωριστούς ανθρώπους.

Galaxy

 

Μια συνεργασία με εξαιρετικές συνταγές με αγνό ελληνικό ξύδι βαλσάμικο, το οποίο δεν υστερεί πραγματικά σε τίποτα συγκριτικά με το ιταλικό! Μέσα από αυτήν την συνεργασία αναδείχθηκε με επιτυχία η πολυπλοκότητα και η ποιότητα αυτού του ελληνικού ξυδιού και βαλσαμικού.

Οφείλω να ομολογήσω ότι δεν ήταν απλά μια επαγγελματική συνεργασία, αλλά μια συνεργασία μέσα από την οποία γνώρισα εξαιρετικούς ανθρώπους.

 

 

Μια γεύση μπορείτε να πάρετε εδω:

Milano Tutto Food

 

Ακόμη μια επιτυχημένη συνεργασία μου με τη Seletrope. Στη συγκεκριμένη έκθεση στην Ιταλία παρουσίασα συνταγές ελληνικής κουζίνας με εξαιρετικά ελληνικά προϊόντα.

 

 

Απλές ελληνικές παραδοσιακές συνταγές με αγνά τοπικά προϊόντα από την χώρα μας… τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο για να κυριαρχήσουμε στον χώρο!

Detrop Thessaloniki

 

Αρχικά οφείλω να ευχαριστήσω την Seletrope (Σύνδεσμος Ελλήνων Εξαγωγών Ελλάδος) για την πρόταση που μου έκανε να συμμετάσχω στη συγκεκριμένη έκθεση. Η εμπειρία ήταν μοναδική.

Συμμετείχα ως πρέσβης της ελληνικής κουζίνας και είχα την τιμή να γνωρίσω μάγειρες από όλον τον κόσμο από κοντά και να συζητήσουμε σχετικά με τις εμπειρίες μας, να δημιουργήσουμε μαζί και να ανταλλάξουμε τα μυστικά της μαγειρικής. Ήταν μεγάλη τιμή για μένα. Η έκθεση ήταν μια πληθώρα ελληνικών αυθεντικών προϊόντων με κοινό στόχο την προώθησή τους σε χώρες του εξωτερικού.

Mount Athos

Area Cuisine

Συνεργασία με γερμανόφωνους  δημοσιογράφους οι οποίοι αρθρογραφούν σε περιοδικά και websiteτουριστικού περιεχομένου. Έγινε παρουσίαση της περιοχής γύρω από τον Άθω, όχι μόνον ως τουριστικός προορισμός αλλά και ως γαστρονομικός.

 

 

Οργανωμένα ταξίδια με γνωριμία της πολυδιάστατης τοπικής κουζίνας και των προϊόντων της είναι μόνο ένα από τα παραδείγματα.

Προξενείο Ιορδανίας

 

Η επίτιμη πρόξενος της Ιορδανίας στη Θεσσαλονίκη κα. Δέσποινα Μαντά με εμπιστεύτηκε αναθέτοντας μου την γαστρονομική επιμέλεια της δεξίωσης της εθνικής εορτής της Ιορδανίας.

 

Στην συγκεκριμένη εκδήλωση ετοίμασα παραδοσιακά πιάτα της Ιορδανίας στο χώρο της λέσχης αξιωματικών Θεσσαλονίκης. Την ευχαριστώ πολύ για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό μου και για τις ωραίες εντυπώσεις που μπόρεσα να κερδίσω.

Bratislava

 

Ο πρέσβης της Ελλάδας στη Μπρατισλάβα κ. Πλεξίδας και η πρόξενος κ. Άννα Μαρία Παναγιωτακοπούλου με εμπιστεύτηκαν και με τίμησαν με την πρόσκληση τους να αναλάβω την γαστρονομική επιμέλεια ενόψει του εορτασμού της εθνικής εορτής για την 25η Μαρτίου. Μαζί με το εξαιρετικό προσωπικό του RadissonBlue ετοίμασα ένα πλούσιο μπουφέ ελληνικής κουζίνας για τους επίσημους καλεσμένους.

 

Ένα χρόνο μετά ακολούθησε η πρόσκληση από το Kempinski Bratislava και συνεργάστηκα μαζί τους για το «Greek Gourmet Week». Επιμελήθηκα γαστρονομικά και του γεύματος που παρέθεσε επ’ ευκαιρίας της ελληνικής προεδρίας στην Ε.Ο.Κ. ο Έλληνας Πρέσβης στους εκπροσώπους των διπλωματικών αρχών των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Η.Π.Α. στη Μπρατισλάβα. Θα ήθελα σε αυτό το σημείο να τονίσω ότι η φιλοξενία εκ μέρους τους ήταν εξαιρετική.

Dionysos Days Αμβούργο

 

Άλλη μια έκθεση για το ελληνικό κρασί στην οποία είχα και την ευκαιρία να παρουσιάσω την γερμανική έκδοση του βιβλίου μου με τίτλο «Griechenland is(s)t anders». Στην ίδια έκθεση μαγείρεψα γαριδομακαρονάδα στα πλαίσια του show cooking μαζί με τον ηθοποιό Αδάμ Μπουσδούκο και τον δημοσιογράφο Μιχάλη Παντελούρη.

 

Μια πολύ όμορφη εμπειρία με εξαιρετικούς ανθρώπους και με γνωριμίες επαγγελματιών της γαστρονομίας, όπως της Καλλιόπης Brantstätter που εξελίχθηκαν σε φιλίες ζωής.

Αμφίπολης Project

 

Μια συνεργασία που εστίασε στις συνταγές της Αρχαίας Ελληνικής – Μακεδονικής Κουζίνας, βασικό συστατικό της οποίας ήταν το μέλι. Δημιουργώντας συνταγές για διάφορα πιάτα όπως το «χοιρινό γάστρας με μέλι» ανακάλυψα την πραγματική αξία του μελιού στη μαγειρική. Θυμάμαι χαρακτηριστικά ότι έκανα μια σχετικά απλή συνταγή «φασόλια με μέλι» που στην αρχή μου φάνηκε κάπως περίεργη και στη συνέχεια όμως αποδείχθηκε ένας εξαιρετικός γευστικός συνδυασμός.

 

Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους αρμόδιους της εκδήλωσης γιατί ήταν πραγματικά μια ξεχωριστή γευστική εμπειρία.

Hotel Marianna-Δράμα 

 

Πρόκειται για ένα πανέμορφο Ξενοδοχείο στη Δράμα το οποίο ανήκει στην κυρία Άννα και τον σύζυγό της, δύο πραγματικά υπέροχους ανθρώπους. Μου δόθηκε η ευκαιρία να συνεργαστώ περισσότερες από μία φορά. Την πρώτη έκανα μαθήματα μαγειρικής σε μελισσοκόμους στα πλαίσια του προγράμματος “Ευδόκιμη Γή” της συνεργασίας μου με την Αμερικανική Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης.

 

Την δεύτερη φορά με τη δημιουργία πρωϊνού μπουφέ δίνοντας βάση στα τοπικά προϊόντα και τις παραδόσεις μας.

Detrop Αθήνα

 

Μία ακόμη συνεργασία με τη Seletrope. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Αριστοτέλη Καρβέλα και την Αμαλία Σπηλιοπούλου για την πρόσκληση που μου έκαναν να συμμετέχω και στη συγκεκριμένη έκθεση.

 

Μια αξέχαστη εμπειρία με συμμετοχή σε διάφορα γευστικάeventsκαι κριτές συναδέλφους chefαπό όλον τον κόσμο.

Γεύσεις Voras

 

Η Κατερίνα και ο Αντώνης φτιάχνουν αλείμματα πιπεριάς εξαιρετικής ποιότητας. Αγωνιστές, με πολλή αγάπη και αφοσίωση για αυτό που κάνουν.

Είχα τη δυνατότητα να δημιουργήσω νέες και πρωτότυπες συνταγές οι οποίες με ενθουσίασαν. Τα συγκεκριμένα προϊόντα είχα την τιμή να τα παρουσιάσω στο Βερολίνο το 2016 στα πλαίσια του Road Show «Ορίστε», όπου πραγματοποιήθηκε μια εντυπωσιακή παρουσίαση ελληνικών προϊόντων στη γερμανική αγορά!

Sani Gourmet

 

Στα πλαίσια της καθιερωμένης εκδήλωσης Sani Gourmet η οποία αποτελεί πλέον θεσμό στη Β. Ελλάδα και όχι μόνο είχα την ευκαιρία να γνωριστώ με γυναίκες Chef από όλο τον κόσμο.

 

Ήταν συναρπαστική εμπειρία με ξεχωριστές ιδέες και συνδυασμούς ακριβώς επειδή μπορούσες να παρακολουθήσεις live με ποιον τρόπο μαγειρεύει π.χ. μια Αμερικανίδα Chef τον παραδοσιακό ελληνικό Μουσακά.. à la U.S.A.

 

Εντυπωσιακές εικόνες, εμπειρίες, γνωριμίες… ένα πολιτισμικό σοκ, θα μπορούσα να το χαρακτηρίσω ως το Mekka για εμάς τους Chef.

Meatlovers

 

Στα πλαίσια των προσπάθειων ανάδειξης του ελληνικού κρέατος ο Σύνδεσμος Κρεοπωλών της Θεσσαλονίκης μου έκανε την πρόταση να δημιουργήσω συνταγές με κρέας.

 

Η ανάδειξη αυτού του τόσο ποιοτικού ελληνικού προϊόντος και εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπο μου με τιμά ιδιαίτερα.

Pappas Gourmet Palace Στουτγκάρδη


Στην καρδιά της πανέμορφης ιστορικής πόλης της Γερμανίας στην Στουτγκάρδη υπάρχει εδώ και σχεδόν μισό αιώνα το γνωστό Παντοπωλείο «Pappas Gourmet Palace» το οποίο κληρονόμησε παραδοσιακά από τον πατέρα της η Χριστίνα Παπαδοπούλου.

Χάρη σε αυτήν και την επιμονή της στην τελειότητα στο κατάστημα της δεν υπάρχει απλά μια πληθώρα ελληνικών προϊόντων, παρά μόνον ποιοτικών προϊόντων ώστε να καλύψει τις ανάγκες των πιο απαιτητικών πελατών.

Έγινε μια πολύ ειτυχημένη παρουσίαση ελληνικών συνταγών μαγειρικής στα πλαίσια του  show cooking η οποία είχε μεγάλη ανταπόκριση στο κοινό.

Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης

 

Σε συνεργασία με τη «butterfly» της οικογένειας Εδιάρογλου δημιουργούσα καθημερινά με τα προϊόντα των εκθετών αυθεντικές συνταγές με δυνατότητα γευσιγνωσίας για τους επισκέπτες.

 

Μια ανεπανάληπτη εμπειρία με δυνατότητα επικοινωνίας με χιλιάδες επισκέπτες.